Depression behandling

Behandlingen af personer med depression bør tage udgangspunkt i deres symptomer, problemområder og handlingsmuligheder. Det er vigtigt at have realistiske mål. Kognitiv terapi er effektiv i forhold til lidelsen. Depression behandlingenen går i store træk ud på at vende katastrofetanker til mere realistiske tanker og gradvist udsætte personen for angstvoldende situationer. For eksempel bliver en person, som isolerer sig socialt, ansporet til tage små skridt i forhold til at se andre mennesker.
 
Elementer fra den psykodynamiske metode er også brugbare. Her arbejder man på at øge andres indsigt i deres ubevidste processer. Målet er, at de får indblik i, hvordan deres livshistorie hænger sammen med de symptomer, de oplever. Denne indsigt sætter gang i en ny udvikling. Parterapi kan også være relevant, hvis det især er i forhold til partneren, der er problemer. Udover terapi kan nogle forældre have brug for antidepressiv medicin som led i behandlingen i et stykke tid.

Jeg er uddannet psykolog i 2003 med speciale i angst og er autoriseret af Psykolognævnet.
Jeg har siden 2004 været selvstændig privatpraktiserende psykolog og har samtaler med mennesker med mange forskellige problemstillinger, f.eks. angst, depression, problemer i parforhold, sorg og krise og meget mere.

Jeg har også erfaring som psykolog i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, hvor jeg især har beskæftiget mig med supervision af personale, testning og samtaler med børn og unge. 

Jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening og arbejder i overensstemmelse med reglerne for etik for nordiske psykologer og er underlagt reglerne om tavshedspligt.

Kontakt mig og hør nærmere hvordan jeg kan hjælpe lige netop dig. Det er uforpligtende og du kan være anonym hvis du ønsker. Klik her